Καλωσορίσατε... στην Αρκαδία

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Διονύσης Σολωμός

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Φράουλες και αίμα... Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες



ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


18/04/2013

Για το αποτρόπαιο έγκλημα στη Μανωλάδα, που κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, ευθύνες φέρουν οι ελληνικές αρχές και η Πολιτεία που έχουν επιτρέψει την επικράτηση συνθηκών δουλείας στην περιοχή αντί εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας. Όσο, λοιπόν, και να μας σοκάρει, τυχαίο δεν ήταν!

Τα απανωτά κατά το παρελθόν ανάλογα περιστατικά στην περιοχή, όφειλαν να φρονηματίσουν τους "υπεύθυνους" αυτοδιοικητικούς, πολιτευτές, υπουργούς, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες - ανάμεσα στις οποίες και η Αστυνομική Αρχή - που επί σειρά ετών έκλειναν τα μάτια μπροστά σε τοπικές σκοπιμότητες και συγκάλυπταν αθλιότητες, ωμή παραβατικότητα και οργανωμένα συμφέροντα συμμοριών.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι οι ρατσιστικές εκδηλώσεις και φαινόμενα δεν διαδραματίζονται εν βρασμώ ψυχής, αλλά στηρίζονται στην επίδειξη ισχύος και στην επιβολή της βούλησης μικρότερων ή μεγαλύτερων συμμοριών, που εμφανίζονται ενίοτε οργανωμένες και εξοπλισμένες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Θανάσης Παπακωνσταντίνου δήλωσε σχετικά:
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τη ρατσιστική επίθεση κατά των εργαζομένων που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και καλούμε τις Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος την όλη υπόθεση, αποδίδοντας Δικαιοσύνη, αλλά  και  ευθύνες σε εντελταμένες υπηρεσίες και το προσωπικό τους για παραλείψεις ή και υποβοήθηση στην τέλεση εγκληματικών πράξεων. Αυτονόητο είναι η Πολιτεία να προστατέψει τους μετανάστες και τις μετανάστριες της περιοχής και να απενεργοποιήσει (ή και αποτρέψει) οποιαδήποτε διαδικασία άμεσης ή έμμεσης "απέλασης" τους (όπως κατά κόρο συνέβη στο παρελθόν), τουλάχιστον μέχρι την τελεσιδικία της όλης υπόθεσης.» 


Περισσότερες πληροφορίες: Θανάσης Παπακωνσταντίνου 6974263565
                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταίες Ειδήσεις